Rólunk

about


Adidas Márkák

Az adidas, más néven The Three Stripes Brand, egy német sportruházati cég, amelyet 1949-ben alapított Adolf “Adi” Dassler. A pálya és a futball gyökerei miatt az elmúlt 70 év során globális szereplővé vált a cipőiparban.

A futballra, kosárlabdára, teniszre, gördeszkára, vívásra és egyéb sportokra kiterjedő befolyással a vállalat 1936-ban érte el az első teljesítményhez kapcsolódó áttörést a futóterületen. Jesse Owens híresen Dassler forradalmi vászonját és gumi tüskés futócipőjét viselte az abban az évben Németországban megrendezett nyári olimpián. És bár Owens rekordot döntõ teljesítménye a globális versenyen felkeltette az Adidas figyelmét, a márka még nem találta meg identitását; a tüskéken nem szerepelt a márka immár jellegzetes 3-Stripes logója. (Az Adidas 1952-ben vásárolta meg ezt a márkajelzést a finn Karhu-tól.)

A német cég a következő évtizedekben hasonló figyelmet kapott a kosárlabda és a tenisz terén egyaránt, köszönhetően a Superstarnak (1969), illetve Stan Smithnek (1973). Más sportolásra készült modellek, mint például az adidas Top Ten (1979) és az adidas Forum (1984) szintén életstílusok lettek New Yorkban, Bostonban, Chicagóban és más városokban. Az adidas Superstar a hip-hop nem hivatalos cipőjévé vált az 1980-as években, nagyrészt a RUN DMC szupersztárjának köszönhetően. (A kagylós lábujj volt a legkelendőbb tornacipő Észak-Amerikában 2016-ban.) Míg az államokban kevésbé népszerű, az olyan futó sziluettek, mint az SL 72 (1972) és a ZX 500 (1984), az edzőcipők odaadó rajongóival büszkélkedhetnek Európában és Ázsiában. Ezek a sziluettek az évtizedek során újjáéledtek, és most az Adidas Originals zászló alatt kínálják őket.

Az elmúlt években a 3-Stripes márkájú cipők népszerűsége megugrott, nagyrészt a Kanye West által vezetett Yeezy alcímke és az UltraBOOST, valamint a BOOST és az Adidas 4D párnázás miatt. A német cég a divatos együttműködések úttörője is, 2003 óta Yohji Yamamoto Y-3 impresszumának ad otthont. 2020-ban Prada és Craig Green újragondolta a klasszikus sziluetteket. Egyebekben a Beyoncé's IVY PARK-kal, Tyler “Ninja” Blevins-szel, Jonah Hill-lel, Pharrell-lel és másokkal való együttműködés biztosítja, hogy az adidas évtizedek óta a globális behemót maradjon.

2021-ben a Three Stripes minden bizonnyal folytatni fogja tevékenységét a sportruházat és a divat keverékének támogatójaként. Ennek érdekében a márka aláírta a FEAR OF GOD's Jerry Lorenzo-t, hogy vezesse kosárlabda kategóriájának kreatív és üzleti stratégiáját. Bár Lorenzo mindennapjairól keveset árultak el, az amerikai tervező valószínűleg felújítja Damian Lillard, James Harden és Derrick Rose már meglévő cipőit, mielőtt létrehozná saját sziluettjét (és lehetséges leányvállalatát). A keményfától eltekintve az Adidas bemutatta az UltraBOOST 21-et, amely a teljesítmény-futás történetének legújabb fejezete.

Az új kiadott oktatók frissítésével továbbra is követjük a 2022-es tendenciát.

Híres Sorozat


 Origianls

 Az adidas Originals termékcsalád konzisztens és hiteles marad a jellegzetes stílusok létrehozásában. A vonal a popkultúra révén vált jól ismertté, a Run-DMC egy olyan csoport, amely a 80-as években sikereket hozott nekik. Az Adidas Originals lebilincselő stílusokat ad ki, amelyek minden életstílushoz egyedi dizájnt mutatnak be. Ma ezek a stílusok időtlenek maradnak, és a sor a játék előtt marad, új és régi rajongóik számára.


 Performance
 Az Adidas Performance tornacipőit viselni egy legenda folytatását jelenti. A legenda egy férfi, Adi Dassler víziójából született, aki édesanyja kis mosodájában kézzel készítette első cipőjét, és a történelem leghíresebb sportolóinak lábai elé küldte a márkát szerte a világon. Ennek alátámasztásához csak annyit kell kiemelnünk, hogy a legendás futó, Jesse Owens az 1936-os berlini olimpián Adidas cipőt viselt. A híres maratoni futó, Haile Gebreselassie még ma is Adidas cipőben fut. Tudtad, hogy a magasugró Fosbury az Adidas cipőkön fedezte fel forradalmi ugrástechnikáját? Mohammed Ali és Joe Frazier bokszolók Adidas cipőket viseltek az évszázad bokszmeccsén, Steffi Graf és Ivan Lendl pedig szintén Adidas cipőket használtak teniszbajnokként. Adidas futballcipők voltak, amelyeken a német válogatott megnyerte három világbajnokságát; újabban Zinedine Zidane és David Beckham Adidas cipőben futballozott. A híres kosárlabdázó, Kobe Bryant is használja őket. Az élsportolók márkába vetett bizalma sokat elárul az Adidas tornacipők és a Performance termékcsalád tökéletes minőségéről, és folytatja ezt a sportos hagyományt. Számos új fejlemény, mint például az első beépített számítógépes cipő feltalálása (a Micro Pacer, 1984-ben), átirányítja ezt a történetet.

Superstar
Állj fel. Kiáll. Légy hű önmagadhoz ebben az Adidas Superstar cipőben. Pharrell Williams az Adidasszal folytatott legújabb együttműködésében új energiát lehel az ikonikus sziluettekbe. Eredetileg kosárlabda-tornacipőként a 70-es években piacra dobták, ez a változat áramvonalas megjelenést kölcsönöz a látnoki tervező összetéveszthetetlen érintésével. A bőr felsőrész és a gumihéjú lábujj megtartja a régi stílust, emlékeztetve arra, hogy az önmagadhoz való hűség része a gyökerek tisztelete.

NMD
Az Adidas NMD sorozatot, amely a Nomade rövidítése, 2015-ben tervezte Nic Galway. Korábban Kanye Westtel együttműködve készítette el a népszerű Yeezy-t. A kötött felsőrész rendkívül csillapító Boost talppal van kombinálva, ahogyan azt az Adidas Ultraboostból ismerjük. Az NMD R1 kollekcióban a boost talpat LEGO ™-szerű blokkok támasztják alá, ami kényelmessé teszi a tornacipőt, ugyanakkor funky megjelenést is kölcsönöz.

Ultraboost 
Ezek az Ultraboos futócipők a kényelmet és az érzékenységet szolgálják. Egy BOOST középtalpon fogsz lovagolni a végtelen energia érdekében, Linear Energy Push rendszerrel és Continental™ gumi külső talppal. Ezek a cipők felsőrésze nagy teljesítményű fonalból készült, amely legalább 50%-ban Parley Ocean Plastic-ot tartalmaz – újragondolt műanyaghulladékot, amelyet távoli szigeteken, strandokon, tengerparti közösségekben és partszakaszokon tárolnak, megakadályozva, hogy szennyezze az óceánt.

Terrex 

Az adidas TERREX kollekciót úgy tervezték, hogy ellenálljon a természet erőinek, a tartós túrabakancsoktól a könnyű szélálló kabátokig. Csak annyit kell tenned, hogy eldöntsd, hol szeretnéd legközelebb legyőzni az elemeket.

Young 
Kosárlabda Cipők

A játék jövője úgy néz ki, mint Trae Young: nem szokványos, bátor és érzéki a drámaisághoz. Az Adidas Basketball és a Trae Young legújabb jellegzetes cipői olyan gyorsan megtörtént mozdulatokat támogatnak, hogy szinte észre sem veszed. Az ultrakönnyű Lightstrike középtalp energia-visszatérő BOOST beugró rendszerrel és kiváló belső zárrendszerrel olyan kényelmet biztosít, amely megfelel az agilitásának.

Y-3
Kóstolja meg a japán kultúrát az Adidas Y-3 sportos utcai ruházatával. Alakítsa ki saját utánozhatatlan stílusát Y-3 ruházati és kiegészítőinkkel minden korosztály és méret számára.

 
 • flight
  gyors szállítás
 • card_giftcard
  speciális árak
 • credit_card
  Könnyű fizetés
 • access_time
  30 napos visszaküldés